A tojáshab felverése

Volt, hogy csak álltam a robotgéppel hosszú-hosszú percekig, a tojás fehérje meg csak körözött-körözött… Semmi. Kuka. Mi lehetett az oka? Akkor nem tudtam, csak kétségbeestem. De íme pár segítség, ötlet, praktika, hogy hogyan lesz a tojáshabod biztosan gyorsan és keményre verődő:

whipped+whites[fusion_builder_container hundred_percent=

  • mindig tiszta legyen a tál és a konyhagép karja vagy a kézi habverő, teljesen zsírmentes
  • csak a tojásfehérje legyen benne, mert egy kis sárgája is, ha belekerül, úgy végezhetsz vele, mint én…
  • a fehérjéhez adj egy csipet sót, hamarabb verődik fel
  • a régebbi tojásfehérjéből (vigyázz, hogy ne legyen romlott azért!) keményebb hab verhető
  • akkor jó a tojáshab, ha az üstöt fejjel lefele fordítva (a fejed felett) megtartja magát, és nem esik ki az edényből
  • a tojáshabot csak addig verd, amíg vágható keménységű lesz, mert utána könnyen összeesik
  • ha habcsókot csinálsz, akkor a porcukrot úgy adagold bele, hogy már majdnem kész a hab, és utána addig verd, amíg a két ujjad között már nem érzed a cukorkristályokat. Ez akár 10-15 percbe is beletelhet

 

Neked van más trükköd? Írd meg hozzászólásban![/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By | 2016-10-28T18:42:02+00:00 március 14th, 2013|Categories: Főzési technikák|Tags: , , , , |0 Comments

Leave A Comment