Ha a kaporra gondolok, egyből a tökfőzelék ugrik be. Amit nagyon sokan nem szeretnek. Én igen. Anyukám nagyon egyszerűen csinálja. Rántás, vegeta, gyalult tök, felönti tejjel, bele a kapor, felforralja, és kész is. De az egyik kedvencemből, a kovászos uborkából sem hiányozhat! Aztán ott a kapros túrós rétes… És igazából nem is szeretem a kaprot…
Latinul: Anethum graveolens
Angolul: dill
Feltételezések szerint a Földközi-tenger mellékéről származik. Ahogy említettem savanyúságok mellé nélkülözhetetlen hozzávaló, innen kapta népies nevét: uborkafű. Egyéves, lágy szárú növény, akár másfél méterre is megnőhet. Nálunk mindenhol termeszthető. Kezdetben igénytelenebb, aztán a fejlődése vége felé kedveli a melegebb, napos időt és ekkor a vízigénye is megnő. A magokat március közepétől vetheted, 1,5-2 cm mélyre vesd a magokat (csak sötétben csírázik). Eltérően kel ki, úgyhogy bátran vesd a magokat. És később is vethetsz, mivel hamar betakaríthatod az első termést, úgyhogy legyen mindig friss kaprod…[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Hagyj üzenetet