A gyerekek egészséges etetése szerintem sokak számára nehézkes. Gyümölcs, zöldség, de sokszor még a

 

sima tízórai elfogyasztása is akadályokba ütközik. Ha némi kreativitást viszel bele, játékot, akkor szívesebben fogja megenni a gyerkőc.

Ehhez segít az alábbi oldal:

img_0169wtmk_rect540[fusion_builder_container hundred_percent=

 

https://www.thekitchn.com/how-pinterest-packs-a-lunch-186264

Aztán persze az uzsonnásdobozban is finom dolgok legyenek. Egy kívánatos szendvics, ami nem vattaszáraz. Ugyanakkor jól kend meg saroktól sarokig vajjal, mert ez a réteg akadályozza meg, hogy a nedveket (pl. paradicsom) magábaszívja a kenyér.Mindig legyen valami folyadék tízóraira! Víz, cukormentes üdítő, tea… Folyadék nélkül besűrűsödik a gyerek vére is, és besül az agya, nem tud tanulni. Úgyhogy bátran a folyadékkal! Tévhit, hogy csak szendvicset lehet csomagolni. Meg almát vagy télen narancsot, mandarint, banánt (ebbe írhatsz is neki üzenetet, mert ahogy megkarcolod a héját, kis idővel besötétedik a vágás mentén). Miért ne tehetnél a dobozba más gyümölcsöket is? Szőlőt, dinnyét, aztán, ha elmúlt a gyümölcsszezon, aszalt gyümölcsöket. Barack, áfonya, szilva, füge… Rengeteg van. Egy-két marék olajos magvat.

Nyáron az italt lehűtve (akár fagyasztva) egy minihűtőt tudsz csinálni vele az uzsonnásdobozból. Ebédre meg kiolvasd, vagy jó kis jégkása lesz belőle.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]