Szeretem a fodroskelt. Ültettem is már, csak azok a fránya tetvek ne szeretnék… Láttam egy dobozkában bébi fodroskelt. Ilyenkor télen pedig minden vitaminforrás jól jön, úgyhogy zsupsz be is tettem a kosárba. Gondolkodtam, hogy ez a relatív erős, intenzív ízű levél mivel passzolna. Balzsamecet? Valahogy az is most erős… Kerestem receptet a neten… Főtt tojással… Na az meg éppen amúgyis főtt, szóval ez lehet egy jó kezdet. Aztán kellene bele valami sav, ha már nem balzsamecet. Hmm… van jó száraz mandarin, amit enni nem jó, hát kifacsarnám a levét… És éreztem, hogy megszáll az ihlet.

Hozzávalók:

250g mosott bébi fodroskel

2 alma vagy 2 körte, vagy egy-egy, vékonyra szeletelve

egy marék mandula, darabolva

fél gránátalma piros kapszulái

4 főtt tojás

2 mandarin leve

3-4 ek olívaolaj

só, bors

sajtot nem tettem bele, de egy jó kis fetával el tudnám képzelni

Elkészítés:

Ez igazából adja magát.

 

Képem pedig nincs, mert mire oda jutottam volna, már el is fogyott. Bocs.