Feketebors

Elfogyott az őrölt bors, és előkaptam a mozsarat, bele az egész bors, majd őrölni kezdtem. Ugyanezt tettem múltkor, és azt hittem, hogy az előzőleg őrölt csillagánizs benne maradt a bordákban, és ezért van ilyen aromája. Hát ma kiderült, hogy nem, mivel utoljára teljesen más jellegű fűszereket őröltem a mozsárban. Én ezt eddig nem tudtam, hogy ilyen illata is van a borsnak. Már értem, hogy miért mondják, hogy “egy csipet frissen őrölt! bors”.

pepper-black-large[fusion_builder_container hundred_percent=

A feketebors a “piper nigrum” cserje éretlen, szárított termése. A fehérbors ugyanennek a cserjének az érett termése, amelyről ledörzsölik a héját, és ez után szárítják, ez valamivel kevésbé aromás. A piros bors vagy más néven rózsabors egy perui szömörceféle termése.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By | 2016-10-28T18:41:53+00:00 április 11th, 2013|Categories: Fűszerek magvakból|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment