Van egy lángosreceptem – a történetébe ne menjünk bele – amit azért szeretek, mert egyrészt nem issza be az olajat, másrészt nagyon rugalmasan felhasználható, ugyanis a hűtőben kell keleszteni, és kb 1-2 hétig eláll ott, tehát amikor kedvem tartja, szedek belőle pár lángosra valót.

106561_langos01[fusion_builder_container hundred_percent=

A hozzávalókat csak össze kell keverni (egy nagy pohár kefír, fél dl olaj, 2 tk só, 1 kocka élesztő (5 dkg) és kb 80 dkg liszt), ragacsos nokedlitészta állagú dolgot kell kapj. Majd mehet be a hűtőbe. Utána olajos kézzel lehet szaggatni a lángosokat. Én kisebbeket szoktam készíteni, mint amit árulnak, inkább 15 cm átmérőjűek, de jobban is fogy. Mert még egy nagy lángost nem ennél meg, de egy kicsit azt igen.

Sokan eretneknek tartanak, de szoktam a fokhagymás vagy tejfölös, sajtos kombináción kívül baracklekvárt tenni rá. Valahogy a savanyú baracklekvár semlegesíti a nehéz olajos lángost – pedig ez nem is szívja fel az olajat.

Amikor beszéltem egyik ismerősömmel, szóba került, hogy az olasz konyha milyen hatással van Európa, de az egész világ étkezési kultúrájára, és hogy a magyar konyhát is fel lehetne dobni. Ekkor ugrott be a lecsós lángos, mint ötlet. Egyszer tuti elkészítem.

 

Ti csináltátok már más feltéttel, mint fokhagyma, tejföl, sajt?[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]