Nálunk hagyományos pogácsa, keresztmamáméktól tanultam, ők egy fél adagot csináltak mindig régebben, amikor meghívtak magukhoz ebédre. A fél adag egy kis tálka, ami mindig pont elég volt, hogy a megérkezéskor elfogyjon egy pillanat alatt, de friss meleg volt mindig. Sajttal a tetején, mert nem pogácsa az, aminek a tetején nincs sajt…
Hozzávalók:
- 0,5 kg túró
- 0,5 kg liszt
- 2 dl tejföl
- 25 dkg vaj
- 2 tk só
- reszelt sajt a tetejére
A hozzávalókat dolgozd össze (a tésztának annyira sósnak kell lennie, hogy érezd a sót a nyers tésztában), majd nyújts ki 3 cm-esre, és egy 3 cm-es lyukasztóval lyuggasd ki (vagy fel is kockázhatod, ha sietsz), majd szórd meg sajttal, és süsd meg. Pofonegyszerű, szaftos.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Hagyj üzenetet