Nálunk hagyományos pogácsa, keresztmamáméktól tanultam, ők egy fél adagot csináltak mindig régebben, amikor meghívtak magukhoz ebédre. A fél adag egy kis tálka, ami mindig pont elég volt, hogy a megérkezéskor elfogyjon egy pillanat alatt, de friss meleg volt mindig. Sajttal a tetején, mert nem pogácsa az, aminek a tetején nincs sajt…

DSC07574[fusion_builder_container hundred_percent=

Hozzávalók:

  • 0,5 kg túró
  • 0,5 kg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg vaj
  • 2 tk só
  • reszelt sajt a tetejére

A hozzávalókat dolgozd össze (a tésztának annyira sósnak kell lennie, hogy érezd a sót a nyers tésztában), majd nyújts ki 3 cm-esre, és egy 3 cm-es lyukasztóval lyuggasd ki (vagy fel is kockázhatod, ha sietsz), majd szórd meg sajttal, és süsd meg. Pofonegyszerű, szaftos.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]