Leveles tészta mindig kell, hogy a mélyhűtőben legyen. És ez a két “recept” (még annak sem nevezném) olyan egyszerű, és gyors, valamint látványos, hogy szerintem elmegy, ha gyorsan kell valami vendégváró.

palmalevel1[fusion_builder_container hundred_percent=

Édes – Pálmalevél

Nyújtsd ki a leveles tésztát fél cm-esre, majd szórd meg vékonyan cukorral (esetleg fűszerrel, mint szerecsendió, fahéj stb.). Majd két oldalról tekerd fel középig, és szeleteld fel. Ez után minden szeletet mindkét oldalon márts meg cukorban, hogy jól ráragadjon, majd sorakoztasd a tepsibe, és süsd aranybarnára. Ropogós édes… Fantasztikus. Akár önmagában, akár fagyi mellé, kávé mellé…

Sós – színváltós rúd

Nyújtsd ki a leveles tésztát fél cm-esre, majd kend meg tojással, és szórd meg mákkal (ne darálttal, és pláne ne cukrossal), és óvatosan hintsd meg sóval, majd fordítsd meg, és a másik oldalát is kend meg tojással, de ezt az oldalát mák helyett szezámmaggal szórd meg. Majd derelyeszaggatóval vágj belőle csíkokat (kb 10-12 cm hosszú, 1 cm széles), és ahogy teszed be a tepsire, csavard meg a szalagot. Egyszerű, és nagyszerű, látványos. Szintén addig süsd, míg enyhén barna nem lesz.

1006twists[1]

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]