Fehérborecet, Vörösborecet

A bor, ha megecetesedik (levegővel találkozik, és a benne lévő baktériumok az alkoholt ecetté alakítják), akkor már nem bor. De mire lehet használni? Hát ecetnek! Saláták, szószok, nélkülözhetetlen alapanyaga.

white_wine_vinegar_16x9[fusion_builder_container hundred_percent=

Mikor melyiket használd? Én érzésre szoktam eldönteni. Igazából valahogy úgy válogatnék, ahogy a fehérborok és vörösborok között. Könnyebb ételekhez a fehéret, nehezebbekhez a vöröset. Persze vannak kivételek. Például paradicsomos ételekhez inkább vörösborecetet használnék (vagy balzsamecetet).

Igazából túl sokat nem tudok róluk írni. Itt is rengeteg fajta van, attól függően, hogy milyen borból van, úgyhogy ízlésed és pénztárcád alapján válassz, és használd bátran![/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By | 2016-10-28T18:41:54+00:00 április 9th, 2013|Categories: ecetek|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment