A legegyszerűbb valami tejterméket venni, és zöldfűszerekkel „feljavítani”, majd ezt kenni a kenyérre az örökös vaj, vajkrém, sajtkrém helyett. No persze ezekből is kaphatóak különféle ízesítésűek, de Te szeretsz olyat enni, amiben nem tudod mi van? És itt főleg az adalékanyagokra gondolok meg az ízfokozókra és a töménytelen mennyiségű rejtett sóra.

Spenótos kecsketúró

7,5 dkg spenótot (leveles) 1 teáskanál vajon 2 percig párolj. majd jól nyomkodd ki szűrő felett, mert levet ereszt. Ez után aprítsd durvára, és hűtsd ki. 12,5 dkg kecsketúrót (vagy 6-6 dkg feta és vaj keverékét) keverj el 1 evőkanál aprított fokhagymával és 1 ek fenyőmaggal, 2 ek tejszínnel, majd a túrókrémmel. Sóval, cayenne borssal és szerecsendióval ízesítsd.

Kakukkfüves paradicsomvaj

12,5 dkg szobahőmérsékletű vajat 3 ek paradicsompürével 1 csipet sóval, cukorral és cayenne-borssal és 1 tk aprított kakukkfűvel keverj el. Ennyi.

tomato-butter-640[fusion_builder_container hundred_percent=

Fokhagymás-metélőhagymás vajkrém

Egy natúr vajkrémet vajjal keverj el, sózd, borsozd, és 2 gerezd zúzott fokhagymával, kis csokor metélőhagymával ízesítsd.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]