Szerecsendió

Valamiért jelentéktelennek tűnő fűszert egyre több dologhoz használom. Talán először a krumplipüré fűszerezéséhez használtam, később – barátaim megdöbbenésére, majd bólogatására – forraltborban használtam a szokásos fűszerek mellett.

A szerecsendió és a szerecsendió virág egymás szomszédai. A szerecsendiófa termésének külső héja a szerecsendió virág, és termése, magja a szerecsendió. Mindkettőt használhatod fűszerként. Elsősorban a magot szoktuk használni őrölt formában (vagy előre őrölt, vagy frissen “reszelve”)

Latinul: Myristica fragrans

Angolul: nutmeg

Nutmeg-006[fusion_builder_container hundred_percent=

A belső mag a szerecsendió,
a piros lángnyelv jellegű,
magot körülölelő rész a szerecsendió virág

A szerecsendió virágot szárított formában használják, fahéj és bors illatú, íze a szerecsendióhoz hasonló, de annál intenzívebb. Szintén őrölten használhatod levesek, mártásos húsok vagy húsok, illetve desszertek fűszerezésére. A magot is ugyanígy használhatod.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By | 2016-10-28T18:41:52+00:00 április 19th, 2013|Categories: Fűszerek termésből|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment