Bundás kalács

Reggelire sokszor töprengek, hogy mit egyek, hogy tartalmas legyen, de mégse telítsen el, hogy meg se bírjak moccanni, és még változatos is legyen. Régen friss zsemléért mentem le a közeli boltba, és lekváros kenyér volt a befutó, de ez minden, csak nem változatos… Aztán ott a házi készítésű müzlim, ami jó, de nem minden napra…

(forrás: mindmegette)

Szeretem a bundás kenyeret, de amióta  rájöttem, hogy a lángos nehéz olajos mivoltát ellensúlyozni lehet a fokhagymán kívül baracklekvárral, azóta a bundás kenyeret is sokszor eszem úgy. Ma reggel megláttam egy csücsök kalácsot, kicsit már szikkadt volt, meg a bundás kenyérre amúgy is már ráállt az agyam, úgyhogy nem volt mese, azt kellett csinálni.

4 szelet kalácshoz verj fel egy tojást, majd forgasd meg benne a szeleteket, miközben a serpenyőben egy diónyi vaj melegszik, majd pakold bele a kalácsokat, és közepes-kis lángon süsd meg épphogybarnára. Utána porcukorral is megszórhatod, meg savanykás lekvárral is eheted, nekem ez utóbbi jött be. Persze nutellaimádók ne hagyják magukat holmi nagymama lekvárjával elcsábítani, mehet rá a mogyorókrém is bátran! Erre a fokhagymát kevésbé ajánlom…

By | 2016-10-28T18:41:51+00:00 május 16th, 2013|Categories: Reggeli|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment