Kinyomós, mert a húsdarálón kell ledarálni a tésztát, amelynek lyukacsos rácsa elé (helyett) egy feltétet kell tenni, ami formázza és érdesíti a tésztát, majd darabolva lehet azt a tepsibe tenni. Nagymamám csinált ilyet, kicsit lisztesebb állagú, mint a kétszínű keksz.
- 60 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 4 tojás sárgája
- 1 cs. sütőpor
- kakaópor
A tojás sárgáját a cukorral verd habosra, majd add hozzá a vajat, és a liszttel elkevert sütőport. Gyúrd össze, az egyik felébe tegyél kakaót, majd a húsdaráló+feltét kombinációval készítheted el a hurkákat, vagy lehet külön kapni kekszformázót, azzal is készítheted, illetve egyéb megoldással is darabolhatod, pl. hurkákat sodorhatsz belőlük, vagy kinyújtva pogácsaszaggatóval kiszaggathatod, bár a darálós keksz az érdes felülete miatt lesz olyan, amilyen.
Kenés nélkül süsd 180 fokos sütőben aranybarnára.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Hagyj üzenetet