A minap találtam egy egyszerűbb, jónak tűnő csokis-banános süti receptet, el is készítettem, és bár tényleg jó lett, valami mégis hiányzott… egy savanykás, gyümölcsös öntet! Nem akartam elnyomni a süti banán ízét, ezért áfonyával és a feketeszederrel próbálkoztam és hát mit mondjak, abban a pillanatban, amikor a férjemnek mosolyra húzódott a szája a desszert majszolása közben, tudtam, hogy ez a kombó elérte a hatást! 🙂

Elkészítése: a fagyasztott áfonyát vagy/és feketeszedret felmelegítem és szétfőzöm egy kis edényben, ízlés szerint adok hozzá barnacukrot, apróra darabolt citromhéjat és citromlevet. Megkeverem, összerottyantom és kész is! (én utána még kitettem az erkélyre hűteni) Ahogy a nagy szakácsok mondanák: ez tipikusan az a recept, ahol a ráfordított idő és a belefektetett energia fordítottan arányos az elért hatással 😉