Cukormentes, laktózmentes amerikai palacsinta gyümölcskavalkáddal

Egyszer beugrott, hogy palacsintát kellene enni, mert maradt laktózmentes tej, amit el kellett már használni, de az utóbbi időben sok “sima” palacsintát ettünk, úgyhogy úgy határoztunk, legyen amerikai palacsinta.

_mg_2543

Borzasztó egyszerű a recept:

  • 1 bögre tej (laktózmentes vagy növényi tej)
  • 1 bögre liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 csipet só

Keverd össze a hozzávalókat, egy tejszínnél sűrűbb, inkább a (még meleg) puding állagára hasonlító masszát kell kapj.

Így egy kicsit üres, úgyhogy dúsítható aszalt gyümölcsökkel (mi vörös és fekete mixet használtunk, amiben csokoládé is van).

Kisütéshez használj serpenyőt, és (laktózmentes) vajat, közepes lángon 1-2 perc alatt süss meg egy 10 cm átmérőjű palacsintát (akár 3 is beleférhet a serpenyőbe), és halmozd egymásra őket.

Mi mézet csurgattunk rá és gránátalmával szórtuk meg.

By |2016-11-08T18:50:09+00:00november 8th, 2016|Categories: Édességek, Receptek|0 Comments

Leave A Comment