Kétszínű keksz

Régen rajongtam érte, de most is szívesen eszem tea mellé, vagy csak úgy ropogtatni valónak.

9-ketszinu-keksz-aufmacher-1952171-18-45a0f1358dc1c92b83d84698b0f82700[fusion_builder_container hundred_percent=

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor (kristálycukor)
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaó

én két adagot szoktam készíteni

Elkészítés:

Keverd el a lisztet a cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, majd a tojással, és morzsold hozzá a vajat. Oszd két részre, az egyikbe tegyél kakaót. Mindkettőt 3-4 mm vastagságúra nyújtsd (célszerű alufólián), majd egymás tetejére helyezve tekerd fel. Konyharuhába csavarva 2 órát hidegen (hűtőben) pihentesd, könnyebb lesz vágni. A 3-4 mm-es szeleteket nem túl közel egymáshoz tedd tepsire, majd 180 fokos sütőben süsd meg, míg színt kap a fehér része. Ropogós lesz, ha kihűlt.

Ha a spirál alakot már unod, akkor hosszú hurkákat is készíthetsz, fonhatod, vagy sakktáblába helyezheted őket, illetve egyéb ötletes variációt is csinálhatsz velük, illetve variálhatod, hogy kívül a fehér vagy a barna része van…[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By | 2016-10-28T18:41:52+00:00 április 18th, 2013|Categories: Édességek, Snack|Tags: |0 Comments

Leave A Comment