Kenyérfasírt

Ezt a receptet én találtam ki. Tavasszal szoktam tartani húsmentes időszakot, egy kis böjt sosem árt a szervezetnek. Idén a falat kaparom, mert állandóan éhes vagyok. Fűszereset kell egyek!

Igazából ha nagyon leegyszerűsítenénk, akkor fasírt, hús nélkül, ami persze nem igaz. Fogtam a szikkadt/száraz kenyeret, meglocsoltam tejjel, adtam hozzá tojást, és az egészet jól átgyúrtam, hogy ne legyenek benne nagy kenyérdarabok, és egy jó kis masszát kaptam belőle. Aztán fűszerekkel nem bántam óvatosan: só, bors, füstölt pirospaprika, római kömény, koriandermag, chili, szerecsendió, rozmaring. Mindenből egy kicsi. Aztán az egészet összekevertem, és végül pogácsákat formáltam belőlük, amiket zsemlemorzsában megforgattam, és úgy tettem kevés olajra/zsírra a serpenyőbe. Pár perc alatt megsül.

By | 2013-03-15T22:38:55+00:00 március 28th, 2013|Categories: Feltétek|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment