Két hete a házi müzlit írtam meg, most a házi müzliszeletet. Hasonló, de kicsit más. Nem sütni, hanem főzni kell.
- 20 dkg gabonapehely
- 10 dkg aszalt gyümölcs (ízlésednek megfelelően)
- 5 dkg szezám- és lenmag, tökmag, napraforgómag, kókusz, mogyoró, dió, mandula (szintén ahogy gondolod)
- 30 dkg méz
A magokat pirítsd meg serpenyőben enyhén, majd keverd össze a többi hozzávalót a méz nélkül, amit egy külön edényben melegítesz fel. Ebbe az edénybe borítsd a keveréket, és kb 5 percig forrald. Ez után sütőpapírra szedd, és lapítsd el kb 2 cm magasságúra, téglalap alakúra. Hűtsd le jópár órára, majd szeletelheted! Vigyázz, a család rájár!
Na milyen lett?[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Hagyj üzenetet