Müzliszelet házilag

Két hete a házi müzlit írtam meg, most a házi müzliszeletet. Hasonló, de kicsit más. Nem sütni, hanem főzni kell.

Granola-bar-rows-POST[fusion_builder_container hundred_percent=

  • 20 dkg gabonapehely
  • 10 dkg aszalt gyümölcs (ízlésednek megfelelően)
  • 5 dkg szezám- és lenmag, tökmag, napraforgómag, kókusz, mogyoró, dió, mandula (szintén ahogy gondolod)
  • 30 dkg méz

A magokat pirítsd meg serpenyőben enyhén, majd keverd össze a többi hozzávalót a méz nélkül, amit egy külön edényben melegítesz fel. Ebbe az edénybe borítsd a keveréket, és kb 5 percig forrald. Ez után sütőpapírra szedd, és lapítsd el kb 2 cm magasságúra, téglalap alakúra. Hűtsd le jópár órára, majd szeletelheted! Vigyázz, a család rájár!

 

Na milyen lett?[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By | 2016-10-28T18:41:54+00:00 április 6th, 2013|Categories: Snack|Tags: |0 Comments

Leave A Comment