Régen rajongtam érte, de most is szívesen eszem tea mellé, vagy csak úgy ropogtatni valónak.
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor (kristálycukor)
- 50 dkg finomliszt
- 2 tojás
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaó
én két adagot szoktam készíteni
Elkészítés:
Keverd el a lisztet a cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, majd a tojással, és morzsold hozzá a vajat. Oszd két részre, az egyikbe tegyél kakaót. Mindkettőt 3-4 mm vastagságúra nyújtsd (célszerű alufólián), majd egymás tetejére helyezve tekerd fel. Konyharuhába csavarva 2 órát hidegen (hűtőben) pihentesd, könnyebb lesz vágni. A 3-4 mm-es szeleteket nem túl közel egymáshoz tedd tepsire, majd 180 fokos sütőben süsd meg, míg színt kap a fehér része. Ropogós lesz, ha kihűlt.
Ha a spirál alakot már unod, akkor hosszú hurkákat is készíthetsz, fonhatod, vagy sakktáblába helyezheted őket, illetve egyéb ötletes variációt is csinálhatsz velük, illetve variálhatod, hogy kívül a fehér vagy a barna része van…[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Hagyj üzenetet