… mert az olaszok inkább kávéznak, de az viccesen hangzik, hogy kávésüti.
Cupcake Jemma videói között találtam meg, miközben arra emlékeztem, hogy a Chiappa testvérek készítették el videó formájában – lévén, hogy ők az olasz származásúak.

Hozzávalók:
- 2 tojás
- 155 g barna cukor (én nádcukrot hasznlátam)
- 225 g liszt
- egy csipet só
- 1 cs sütőpor
- egy narancs héja
- 1/4 tk kardamom mag belső magjai megőrölve
- 100 g mandula
(a narancs és kardamom helyett más ízesítést is használhatsz! citromhéj, fahéj stb.)
Elkészítés:
Keverd habosra a két tojást a barnacukorral, majd add hozzá óvatosan a többi alapanyagot is. Nagyon lágy tésztát kell kapj. Ha kicsik voltak a tojások, vagy használj 3-at, vagy egy kis narancslével lazítsd.
Két hosszabb alkarnyi darabot formálj belőlük egy tepsire (sütőpapírral béleld), és 160 fokon süsd 35-40 percig, majd hűtsd ki. Ez után 45 fokos szögben szeleteld fel mindkét „veknit”, és oldalukra fordítva tedd vissza a tepsibe vagy tedd közvetlen a rácsra, és 10-15 percig süsd tovább 160 fokon.
Ha jól ki szeretnéd szárítani, akkor nyisd ki a sütőajtót 10 mp-re, mikor lejárt a 10-15 perc, utána csukd be, és hagyd majdnem kihűlni a sütőben.
Espressoval tökéletes, vagy tejjel… Mártogatós.
Másik irányból Vin Santo-val, az olasz desszertborral kínálhatod.

Hagyj üzenetet