… mert az olaszok inkább kávéznak, de az viccesen hangzik, hogy kávésüti.

Cupcake Jemma videói között találtam meg, miközben arra emlékeztem, hogy a Chiappa testvérek készítették el videó formájában – lévén, hogy ők az olasz származásúak.

_MG_4296

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 155 g barna cukor (én nádcukrot hasznlátam)
  • 225 g liszt
  • egy csipet só
  • 1 cs sütőpor
  • egy narancs héja
  • 1/4 tk kardamom mag belső magjai megőrölve
  • 100 g mandula

(a narancs és kardamom helyett más ízesítést is használhatsz! citromhéj, fahéj stb.)

Elkészítés:

Keverd habosra a két tojást a barnacukorral, majd add hozzá óvatosan a többi alapanyagot is. Nagyon lágy tésztát kell kapj. Ha kicsik voltak a tojások, vagy használj 3-at, vagy egy kis narancslével lazítsd.

Két hosszabb alkarnyi darabot formálj belőlük egy tepsire (sütőpapírral béleld), és 160 fokon süsd 35-40 percig, majd hűtsd ki. Ez után 45 fokos szögben szeleteld fel mindkét „veknit”, és oldalukra fordítva tedd vissza a tepsibe vagy tedd közvetlen a rácsra, és 10-15 percig süsd tovább 160 fokon.

Ha jól ki szeretnéd szárítani, akkor nyisd ki a sütőajtót 10 mp-re, mikor lejárt a 10-15 perc, utána csukd be, és hagyd majdnem kihűlni a sütőben.

Espressoval tökéletes, vagy tejjel… Mártogatós.

Másik irányból Vin Santo-val, az olasz desszertborral kínálhatod.


_MG_4290