Gondolkodtam valamin, amit sör-bor mellé lehet rágcsálni. Olcsó, kiadós, könnyű elkészíteni… A grissinit találtam meg először, de ezt fele liszttel össze kell keverni, majd állni hagyni, aztán hozzá a másik fele a lisztnek, aztán megint állnihagyni, aztán nyújtani, aztán megint állni hagyni… na ez az, amire most nincs kedvem/időm.

2442467136_4d6ebba5c6_z[fusion_builder_container hundred_percent=

Úgyhogy a jól bevált kenyérrecept, első kelesztés után formálásnál vélkonyra nyújtva (kb 3 mm), majd centis hosszú csíkokra vágva. Ha gondolod, akkor füleket hajthatsz neki, mint egy botnak, vagy egyéb alakban sütheted őket…

Tehát:

Hozzávalók:

  • fél kg liszt
  • 2-2,5 dkg élesztő (friss)
  • 2 tk só
  • 1 tk cukor
  • 3 dl langyos víz

Az egészet dolgozd össze, és dagaszd (én bedobtam a kenyérsütőbe). Utána fél órát-órát keleszd, hogy legalább a duplájára keljen, utána gyúrd át egy percig, hogy kinyomkodd belőle az összes levegőt, majd nyújtsd ki 3 mm vastagra, szeleteld fel csíkokra, és tepsibe téve hagyjad kelni még egy fél órát. Ez után én megfröcsköltem kis vízzel, és megsóztam, hogy hasonlítson a ropira. 200 fokos sütőben süsd meg ropogósra.

Olyasmi lesz, mint a képen, ha csak nyújtod és vágod. Ha hengerré görgeted, mint egy kígyót, akkor viszont a képen láthatót kapod. Ahogy Neked tetszik. Nekem gyorsabb volt csak vágni.

Apró trükk, ha forró sütőlemezre teszed (tepsi), akkor vékonyabban kell lisztezni a tepsit, mert egyből felpúposodik, belül üreges lesz, igazából ettől pita a pita is. Szóval, ha előmelegíted a sütőt, tedd be vele a tepsi(ket) is.

 

Nektek van receptetek ilyen gyors ropogtatnivalóra?[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]