Toszkán kenyeres paradicsomleves – betűtészta nélkül

Kedvesem egyik kedvencévé vált ez a paradicsomleves, ami közelíti az egytálételt. Ki ne szeretné a paradicsomlevest, és kinek ne lenne otthon egy kis szikkadt kenyere, amit nem szeretne kidobni…

Szerencsére a recept sem bonyolult:

Egy lábosban hevíts olívaolajat, futtass meg rajta 3-4 gerezd fokhagymát, egy csokor bazsalikom apróra vágott szárait, sózd, borsozd. Ha aranybarnára pirult a fokhagyma, adj hozzá 1 konzerv hámozott (egész vagy darabolt) paradicsomot, 1 konzervdoboznyi vizet, 2 ek. balzsamecetet, a bazsalikom vágott leveleit, és 1-2 vastagabb szelet kenyeret, falatnyi darabokra tépkedve. Ha van időd, a kenyérdarabokat meg is piríthatod a sütőben olívaolajjal, sóval, borssal, fokhagymával stb. Ha szereted, “csípőzd meg” belátásod szerint.

Az egésznek főzelék sűrűségűnek kell lennie, ha úgy ítéled meg, higítsd vízzel. Kóstold meg, ha nagyon savanykás a leves, kevés cukorral egyensúlyozhatod az ízét.

Ízlés szerint parmenzánnal, olívaolajjal ízesíthető.


By |2017-08-12T15:21:35+00:00szeptember 1st, 2017|Categories: Levesek|Tags: |0 Comments

Leave A Comment