Fahéj

Fahéj – karácsony, akár házaspárok is lehetnének. Alapvetően a karácsonyi ünnepkör kedvelt fűszere. Egy időben nem szerettem, mert beteltem vele. Fahéjas alma, fahéjas mézeskalács, fahéjas piskóta… elég volt. Aztán rájöttem, hogy mi minden másra lehet használni, és egészen megtetszett. Vannak olyan kultúrák, ahol előszeretettel használják főételekben! Ilyen megdöbbenés volt elsőre nekem a chili con carne-ba tett fahéj, ami az első kanál után kellemes meglepetésként érte ízlelőbimbóimat.

Latinul: Cinnamomum cassia

Angolul: cinnamon

Cinnamon[fusion_builder_container hundred_percent=

 

Valóban a fának a héja, tehát a kérgéből készült fűszer, három fajtája ismert, ceyloni, kínai és malabári, amik vastagságukban és intenzitásukban különböznek.

A forraltbor alapja, csokoládéval, körtével, almával, szilvával kiváló, gyümölcsleveshez, fánkhoz, puncshoz elengedhetetlen… Rengeteg helyen használhatod. De mondom, sós dolgokhoz is, pl.: bárányhoz is adhatod, természetesen ilyenkor nem olyan mennyiségben.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By | 2016-10-28T18:41:53+00:00 április 12th, 2013|Categories: Fűszerek|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment