Húgaimmal maradtam itthon. Imádják a palacsintát. Nem akartam hagyományos “magyar” palacsintát csinálni, mert az most hosszú idő lett volna, meg relatív sűrűn csinálok. Úgyhogy beugrott ez. Pofonegyszerű, kicsit produktívabb, változatos, és lehet kis palacsintatortákat csinálni.
Nagyon egyszerű az elkészítése:
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 1 tk. sütőpor
Ezt össze kell keverni (kézi habverővel egy pillanat), majd forrósított serpenyőben vajon hármasával meg lehet sütni. Egy palacsintának kb 10-12 cm-es átmérője legyen, oldalanként 1-2 perc alatt megsül. Utána hagyományosan juharsziruppal lehet lelocsolni, de nekünk csak a csokiöntet jutott. Azzal sem volt rossz. De lehet nutellával is összeragasztani őket. Variációnak pedig áfonyát, mazsolát, aszalt feketecseresznyét lehet a tésztájába keverni.
Pillanatok alatt készen van, és ugyanilyen gyorsan el is fogy.
Ti szoktatok amerikai palacsintát sütni?
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Leave A Comment