Szent Péter kuglófja

Egyik barátomtól kaptam ezt a receptet (no igen, a fiúk receptet cserélnek… ez is vicces), és egyik közös tanárunktól származik, aki szintén férfi. Péternek hívják, és szentendrei. Így lett Szent Péter kuglófja. Azért szeretjük elkészíteni, mert rendkívül gyorsan összeállítható, nincs vele sok macera.

[custom_frame_center] CRW_8585[1][/custom_frame_center]

Hozzávalók:

  • 28 dkg liszt (finomliszt)
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 dl olaj (étolaj)
  • 1 dl víz
  • 2 ek kakaópor

Elkészítés

A tojást a cukorral keverd habosra, keverd hozzá az olajat és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A massza felét öntsd a kivajazott, kilisztezett sütőformába, majd a másik felét 2 ek vízzel és a kakaóporral keverd el, és öntsd hozzá. Ha hígabbra készíted, felül lesz a kakaós rész, ha sűrűbbre, alul. No meg a végén úgyis megfordítod, úgyhogy a másik felén lesz. Ezek után 180 fokon süsd kb 40 percig. Tűpróbával ellenőrizd!

Variációk:

  • a tésztába keverhetsz mazsolát, aszalt áfonyát, olajos magvakat
  • a sütőpor helyett a tojás sárgáját keverd el a cukorral, liszttel, vízzel, olajjal, és a tojásfehérjét pedig verd habbá, és óvatosan forgasd össze. Kicsit más lesz a szerkezete.

Ha ügyes vagyok, 12 perc az összeállítása mosogatással együtt!

 

Kipróbáltad? Milyen lett? Milyen variációval csináltad és hogy ízlett?

By | 2016-10-28T18:41:59+00:00 április 2nd, 2013|Categories: Édességek|Tags: , , , , , , , |0 Comments

Leave A Comment