Villám-mini-kakaóscsiga

Villám kakaóscsiga, villám recept, villám olvasás. Úgyhogy a “személyes rizsa” most a recept végén található!

A levelstésztát nyújtsd ki 3-4 mm vastagra, kend meg 5 dkg olvasztott vajjal, 5 dkg porcukrot 2 ek kakaóporral keverj el (tehetsz bele egy nagy csipet fahéjat, vagy ízesítheted mással is ahogy szereted), majd szórd egyenletesen a tésztára. Tekerd fel, majd szeleteld fel 1,5 cm-es szeletekre és fektesd tepsibe, majd 200 fokon kb 15 perc alatt süsd meg. Ha ropogósabb tölteléket szeretsz, kicsit több és kristálycukrot használj.

jan23+069[fusion_builder_container hundred_percent=

Még általános iskolás koromban osztálytársaméknál voltam a nyaralójukban Dunabogdányban, és nyár lévén a strandon töltöttünk egy-egy napot. A strand mellett nem messze található a pékség, ahonnan a mamája hozott nekünk kakaós csigát. Életemben nem ettem még addig és azóta sem meleg kakaóscsigát. Friss, ropogós, könnyű, meleg… Úgyhogy aki meleg kakaóscsigát akar enni, az vagy menjen el Dunabogdányba (jókor!), vagy készítsen magának.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By | 2016-10-28T18:41:53+00:00 április 15th, 2013|Categories: Édességek, Reggeli, Snack|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment