Penne carbonara cukkínivel

Sokan készítik tejszínnel a carbonarat, pedig az nem úgy való…

A carbonara szénégetőt jelent, és utal a füstös ízre, ami az én verziómból eléggé jól kihallatszik – ha szabad ezzel a fogalomzavarral éljek. Villámgyorsan elkészíthető, és a cukkinivel fel lehet dobni.

lrg_1151[fusion_builder_container hundred_percent=

Forralj sós vizet a tésztának (lehet pennét használni, de igazából bármelyik népszerű tésztával jó, én most maradék “marketing-vegyestésztát” használtam, amit Olaszországból kaptunk, van benne minden fajta, formájú, színű tészta…). Ha felforrt, akkor tedd bele a tésztát, és főzd kb a csomagoláson megadott ideig, de “al dente”-re!

Közben egy serpenyőt forrósíts, és jó házi szalonnát vagdoss kis kockákra, és pirítsd meg, mintha csak a túróstészta tetejére akarnál pörcöt készíteni. Tegyél bele szintén apró csíkokra vágott füstölt sonkát (húsos), majd add hozzá a penne alakúra vágott cukkínit is (vágd félbe hosszában, majd vágd hosszú hasábokra, amit utána 45 fokos szögben feldarabolsz, akkor lesz penne alakú). Utána fűszerezd ízlésed szerint bazsalikommal, sóval, borssal (vigyázz a sóval, mert a szalonna és a sonka is sós!), szintén rakhatsz bele chilit, jót tesz neki – aki szereti.

Mikorra ez megpirult (én szeretem, ha a cukkíni is megpirul), a tészta is kész lesz. Szűrd le a tésztát, de tegyél félre egy bögrével a főzővizéből. Zárd el a tüzet minden alatt, és forgasd a tésztát össze a húsos cukkínivel, és adagolj egy kis főzővizet hozzá, hogy krémes állagú legyen. Közben keverj hozzá egy jó marék parmezán sajtot. Na ettől lesz igazán jó kis szósz rajta.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By | 2016-10-28T18:41:50+00:00 július 1st, 2013|Categories: Tészta|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment