Pestós tészta

Egyszerű, nagyszerű, zseniális ízű tészta. Kell ennél több? Házi tésztával a legjobb!

_MG_8108

Készíts házi tésztát, amelyet lasagne formájúra nyújts ki, majd azt vagdosd fel különböző háromszögekre/négyszögekre (egy 10×15-ös lasagne tésztát kb 6-8 darabba).

A pestóhoz:

  • jó marék bazsalikom (kizárólag friss jó, a szárított itt nem)
  • jó marék mandula vagy eredeti recept szerint fenyőmag (van, aki pirítva szereti, de a krémessége a nyers magvaktól jön ki, aztán lehet fele-fele arányban is)
  • jó marék reszelt parmezán
  • jó minőségű olívaolaj (3-4-5 ek)
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • fél citrom leve

A fentieket jól össze kell zúzni mozsárban, úgy az igazi, de robotgépben is aprítható.

Olajjal lefedve a hűtőben pár hétig eláll, gyors kajának tökéletes.

 

By |2016-10-28T18:41:49+00:00szeptember 5th, 2016|Categories: Tészta|0 Comments

Leave A Comment