Ha azt gondolod, hogy itt csak nagyon különleges dolgokat fogsz találni, hát tévedsz, ugyanis a legalapvetőbb élelmiszerekről is szeretnék szólni. A sertészsírt én nagyon szeretem, teljesen más lesz a rántotthús zsírban sütve, mint olajban. Sőt, ha a kettő keverékét használod, egy nagyon érdekes, szerintem kezelhetőbb, kevésbé intenzív, ám mégsem ízetlen, jó hőgazdálkodású sütést érhetsz el. Úgyhogy a napraforgó olajat bátran keverheted sertészsírral fele-fele arányban, és próbálkozz. Én múltkor bundás karfiolt sütöttem benne, és nagyon is jó volt.

chunksoffat[fusion_builder_container hundred_percent=

A sertészsírt a korábban született háziasszonyok igyekeznek házi forrásból beszerezni és nem a vágóhídi steril fehér tömböt vásárolják a boltban, mert a kettő közötti különbség ég és föld.

A sertészsír a házisertés zsírszalonnájának kisütésekor keletkező, melegen folyós, szoba- és inkább hűtőhőmérsékleten szilárd, de kenhető anyag, amelynek mellékterméke a töpörtyű vagy tepertő. Ez sem elhanyagolható, mert a pogácsák ízesítője, illetve kenyérre kenhető krémek alapja.

A zsír szépségápolási célokra is alkalmazható hidratáló hatása miatt. Kozmetikusok egy része esküszik rá, a kellemetlennek mondott illatát kell elnyomni valami illóolajjal.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]