Négy májkrém variáció következik. Készítheted egyszerűen, vagy ínyencként!

Lambs-liver-pate-1449ede2-5a4d-424c-81f0-915ba33c8274-0-1967x1292[fusion_builder_container hundred_percent=

Csirkemájkrém

5 dkg szalonnát olvassz zsírjára, majd 1 fej hagymát piríts meg rajta, és add hozzá a 20 dkg feldarabolt csirkemájat és süsd meg. Amikor kész, utána sózd (különben kemény lesz a máj), és borsozd. Zsályával ízesítheted, és piros színű paprikakockákkal színesítheted, de ezt csak akkor keverd bele, miután pürésítetted az egészet. Ha azt szeretnéd, hogy sokáig eláljon, olvasztott vajjal (amit szintén ízesíthetsz zsályával) öntsd le légmentesen azt a tálkát, amibe kiadagoltad a kész krémet.

Tepertős borjumájas

1 púpos evőkanál zsíron piríts meg 1 fej hagymát, majd 20 dkg darabolt borjúmájat süss meg, és közben add hozzá a gerezd zúzott fokhagymát. kevés húslevessel lazíthatod, mustárral és sóval, borssal ízesítsd, majd pürésítsd. A tepertőt vágd apróra, majd keverd a krémhez.

Mazsolás-körtés kacsamájkrém

5 dkg szalonnát olvassz zsírjára, majd 1 fej hagymát piríts meg rajta, és add hozzá a 20 dkg pecsenye kacsamájat, amit felkockáztál, illetve a fél felkockázott és hámozott vilmoskörtét, 1 marék mazsolát és süsd meg. Adj hozzá 4 ek tejszínt, sózd, borsozd és pürésítsd.

Vargányás libamájkrém

Kevés vajon dinsztej meg 1 kis fej hagymát, majd adj hozzá 5 dkg friss, darabolt vargányát, 1 gerezd zúzott fokhagymát, petrezselymet, és mielőtt levennéd a tűzről 1 perccel 5 csepp citromlevet (friss citromból!). A libamájat darabold fel és egy kevés vajon süsd át. Ez után törd össze, 4 ek tejszínnel keverd habosra, és keverd hozzá a vargányás krémet.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]