Melegíteni mikró nélkül… Amikor beköltöztem az albérletembe az egyik első dolgom volt, hogy a mikrót száműztem a konyhából. Sokak által károsnak mondott dolog, de igazából nem olyan minőségűre melegíti az ételt, hogy azt jó szívvel egyem meg. Bizonyos ételek melegítése szinte lehetetlen is. A szélét túlfőzi, megsüti, a belseje még mindig jéghideg, zúg… szóval nem szeretem.

Kétségtelenül egy bögre tejet megmelegíteni kényelmes, mert nem kell plusz egy edényt koszolni, amiben megmelegítem, hanem lehet egyből a bögrében. De én valamiért akkor is lemondtam róla.

Viszont alternatívát kellett keressek, ha az ételmaradékaimat szeretném megmelegíteni, és az egyik leghatásosabb módja az alábbi:

Az IKEAban lehet kapni üvegedényeket műanyag fedéllel, amely patentos és jó vastag gumija van. Szeretem, mert a műanyagba mindig beleül a zsír, nagyon nehéz elmosni, így jobb az üveg (sajnos a fedele és a gumija ugye műanyag, ezzel szokott néha gond lenni…). Viszont az üveg rakható bátran sütőbe és az alábbi gőzfürdőbe is:


_MG_2954

Tegyél 1 cm vízréteget egy nagyobb lábas aljára, tedd bele a melegítendő ételt az üvegtáljában (aminek amúgy kis lábai is vannak, így nem sül le), majd tedd rá a fedőt, és amint a víz felforrt, mérsékeld a lángot.

_MG_2953