Múltkor egyik barátom szólt, hogy van-e kedvem… Hát hogyne lenne. Főzés… Akarommondani ételkészítés. Mivel ugyanis nem főznek. Nyers. Vegán, tehát nincs benne hús. Sem tojás, sem liszt… Persze cukor sincs. Oké, de akkor miket esznek? Aszalt dolgokat. Szárított dolgokat. És rengeteg frisset.

[custom_frame_center] citormtorta[1][/custom_frame_center]

Turmixokkal kezdtük, alma, banán, spenót, fűszerek. Finom volt. Aztán volt egy gazpacho-ra emlékeztető turmix is.

Utána jött a vicces része. Mivel nagyon kíváncsi voltam, és kicsit kételkedő, rengeteget kérdeztem. Ezt rossz néven vették. Úgyhogy gondolták, jól megszívatjuk a srácot “na gyere csak hagymát vágni”. És én odaálltam. Aztán mindenki csak nézett, hogy a kis hülye tudja, hogy hogyan kell megfogni a kést, és hagymát vágni…

Az ételeik érdekesek voltak. Más. Nagyon. Nyers, friss, szokatlan, mivel hideg minden. Alapvetően tetszett, és voltak ízletes dolgok, csak az zavart, hogy a nyersvegán “megfelelőjét” azonos néven nevezték. Tehát a töltöttkáposzta az a savanyúkáposzta levélbe tekert fűszerezett lenmagőrlemény volt.

Ami viszont a padlóraküldött az az édesség szekció. Először is csináltunk sütés nélkül egy tortát kb 10 perc alatt, úgy, hogy volt piskóta jellegű réteg (na ezt kihagytam volna), volt krém (ez fantasztikus volt, mondjuk nem mindennapi hozzávalóként szentjánosfakenyérmaghéjőrleményt kell beszerezni, de jobb bioboltokban kapható állítólag), és volt a tetejére öntet. Emellett a palacsintát reszelt és aszalt alma lapok felcsavarásával érik el.

Akit bővebben érdekel (házhoz is szállítanak BP-en): www.mannatural.hu

 

Te próbáltad már őket? Milyen volt?