A friss kenyérhez házi vaj… Na ez után senki ne mondja azt, hogy „hát… nem rossz… elmegy…” vagy hasonlók.

beurre-maison[fusion_builder_container hundred_percent=

És a világ egyik legegyszerűbb dolga.

Hozzávalók:

  • tejszín

Ennyi! 🙂 Habverővel verd túl a tejszínt. Tehát, amikor már tejszínhab, akkor verjed tovább. Egy idő után kettéválik a vaj és az író. Öntsd szűrőbe, és várd meg míg kicsöpögi magát. Megnyomkodhatod, átdolgozhatod. Utána hideg vízben kimoshatod, kinyomkodhatod, és ez után lehet ízesíteni sóval, fűszerekkel… Vagy eheted natúran.

Apró trükk: Ha fogsz egy legalább másfél literes PET palackot, és abba öntöd bele a tejszínt, akkor erősen rázogathatod (a teteje és az alja között mozogjon), és 3-5 perc múlva kész is. Szét kell vágni az üveget (óvatosan!!!), majd leszűrni a vajat, hogy az író kicsöpögjön belőle.

Készítenek savanyú vajat, ez tejfölből készül. Ezt én még nem kóstoltam.

 

Csináltatok már házi vajat? Milyen lett?[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]