A receptet most kaptam. Ha nem szeretnél állományjavítóval, guargumival, xantángumival és állati szőrrel dúsított ételízesítőt vásárolni, de nélkülözni sem tudod, akkor íme egy házi verzió:
Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- 1 kg fehérrépa
- 1 kg tv paprika (jó húsos)
- 1 kg paradicsom
- 1 kg vöröshagyma
- 2-3 nagy fej fokhagyma
- 4 db nagyobb zeller
- 50 dkg karalábé
- 50 dkg karfiol
- 50 dkg kelkáposzta
- petrezselyem zöldje (jó sok)
- zeller zöldje
A hozzávalókat tisztítsd, hámozd, mosd meg, majd aprítsd kicsire (robotgépben, vagy akár húsdarálóval le is darálhatod, de késsel is apríthatod, de ez sokáig fog tartani…). Egy lábasban/tálban 1 kg sóval keverd el és egy napig hagyd állni. Időnként keverd át, hogy az ízek összeérjenek. Utána steril üvegekbe töltheted. A mennyiségből látszik, hogy egy jódarabig elég lesz… A só tartósítja…[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Hagyj üzenetet