Egyszerű, nagyszerű, zseniális ízű tészta. Kell ennél több? Házi tésztával a legjobb!
Készíts házi tésztát, amelyet lasagne formájúra nyújts ki, majd azt vagdosd fel különböző háromszögekre/négyszögekre (egy 10×15-ös lasagne tésztát kb 6-8 darabba).
A pestóhoz:
- jó marék bazsalikom (kizárólag friss jó, a szárított itt nem)
- jó marék mandula vagy eredeti recept szerint fenyőmag (van, aki pirítva szereti, de a krémessége a nyers magvaktól jön ki, aztán lehet fele-fele arányban is)
- jó marék reszelt parmezán
- jó minőségű olívaolaj (3-4-5 ek)
- 1 kis gerezd fokhagyma
- só, bors
- fél citrom leve
A fentieket jól össze kell zúzni mozsárban, úgy az igazi, de robotgépben is aprítható.
Olajjal lefedve a hűtőben pár hétig eláll, gyors kajának tökéletes.

Hagyj üzenetet