Gyümölcsös kenyérrevaló krémek

Egy könyvet lapozgatva bukkantam rá erre a két receptre, elsőre furcsa, de kipróbálandó:

Mandulás almaszósz

Hámozz meg 2 kemény almát, magozz ki, és vágd fél cm-es kockákra. 5 dkg cukrot karamellizálj világosra, adj hozzá 2 ek. mézet és 1 ek. vajat és 3 dkg aprított mandulát és pirítsd meg, majd add hozzá az almakockát, két csipet fahéjat, és 2 ek mazsolát, majd főzd kis lángon 5 percig össze az ízeket, de keverd gyakran. Csavaros üvegbe töltve hűtőszekrényben 2-3 napig simán eláll. Nutella vagy lekvár helyett…

Meggyes túrókrém

25 dkg meggyet (1 üveg) csöpögtess le szűrőben, és fogd fel a levét. 15 dkg túrót keverj simára 2-3 ek meggylével (ettől szép színe is lesz) és 2 ek citromlével. 4 szem meggyet vágj ketté és tegyél félre, majd a maradékot aprítsd durvára, és keverd a túróba. 2 ek (nem sózott) pisztáciát apríts fel, és keverd a krémbe. Ha tálkába teszed a 4 szem meggyel és egy kis pisztáciával díszítheted. Kellemesen savanykás, szokatlan.

By | 2013-03-21T21:50:25+00:00 április 3rd, 2013|Categories: Kenyérrevalók|Tags: , , , , |0 Comments

Leave A Comment