Egyik kedves ismerősöm jött ebéd utánra, és valami egyszerűvel mégis nagyszerűvel akartam megkínálni. Láttam a boltban konzerv koktélparadicsomot, és megjött az ihlet.

Egy kevés olívaolajon 2 gerezd fokhagymát futtass meg kis lángon, majd borítsd bele a koktélparadicsomot, sózd, borsozd, 2-3 teáskanál jó minőségű balzsamecettel ízesítsd. Ha megfőtt, tépkedj bele friss bazsalikomot (10-15 levél), és keverd át.

_MG_4352

A kenyeret (nagylyukú, kovászos parasztkenyér) pirítsd meg, majd azon melegében dörzsöld be fokhagymával (akár mindkét oldalát), olívaolajjal hintsd meg, sózd, borsozd módjával, és kanalazd rá a paradicsomszószt.

A tetejére tépkedj (!) mozzarellát, és friss salátával (rukkola, madársaláta… citromos-olajos öntettel) kínáld.

Ha szeretnéd (kedves ismerősöm egyenest követelte), grill alatt pár perc alatt ráolvaszthatod a sajtot. Nekem a “friss” verzió jobban tetszett.