Négy hallal készülő kenyérrevaló krémet mutatok, ezt is egy könyvben találtam. A sprotnis tábori krémet most hanyagoljuk…

halasszendvicskrem[fusion_builder_container hundred_percent=

Tejszínes hering curryvel

Apríts fel egy újhagymát, majd egy mogyorónyi meghámozott gyömbért is apríts mellé. 2 szelet ananászt vágj keskeny csíkokra. 2 ek majonézt 1 ek tejföllel és 1 ek curryvel, majd a feldarabolt újhagymával és gyömbérrel, ananásszal keverj össze. Sóval és cayenne-borssal ízesítsd. 3 ek tejszínt verj habbá és add az egész krémhez, végül 2 nagy hering-filét keresztben vágj vékony csíkokra, és add hozzá

Tonhalas vagdalt

1 fej vöröshagymát apríts fel, ugyanígy járj el 1 csemegeuborkával (vagy kovászossal), 4 szelet ecetes céklával, majd keverd el 2 ek majonézzel 1-1 ek céklalével és kapribogyólével, valamint 2 ek apró szemű kapribogyóval. 1 saját levében lévő tonhalkonzervet (185g) csöpögtess le, majd aprítsd durvára és keverd a szószhoz, amit végül sóval borssal, kaporral ízesíts.

Lazacvagdalt avokádóval

20 dkg lazacfilét 1 ek borsot vágj közepesen apróra, majd 2 ek kaporral, 1 ek dijoni mustárral és 1 ek aprított újhagymával és 1 tk mézzel keverj el, majd tedd hűtőbe, hogy összeérjen. A tálalás előtt (nehogy bebarnuljon) egy fél hámozott avokádót 1 tk citromlével és frissen őrölt borssal keverj el, és keverd bele a lazackrémbe, a másik fél meghámozott avokádót vékony gerezdekre vágd, csöpögtesd szintén citromlével, és díszítsd a krémet vele.

Tormás pisztrángkrém

2 füstölt pisztrángfilét vágj kockákra, majd 10 dkg túróval és 2 ek tejföllel vagy joghurttal és 2-3 ek reszelt tormával (frissel az igazi) keverd ki krémesre. 1 kis almát nagyon apró kockákra vágj (vagy reszelj), és keverd a krémhez, majd sóval, borssal ízesítsd, néhány csepp worchester szósszal tedd pikánssá, aprított petrezselyemmel frissé. Pisztráng helyett füstölt heringet is használhatsz, de a szálkák miatt finomlyukú szűrőn paszírozd át![/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]