Házi nutella – kenyérrevalók

Nutella… Ki ne szeretné… Németországi rokonok mindig hoztak a gyerekeknek (5-en vagyunk a csalának abban a felében) 1-2 üveggel fejelnként “nutókát”, ami az aldi terméke, úgyhogy egy rekesszel jöttek. Kicsit más, az sem rossz… Persze most is igaz, hogy minél kevesebb adalékanyag stb. Úgyhogy házi verzió:

diy-nutella[fusion_builder_container hundred_percent=

20 dkg mogyorót (nem a földi, hanem a török) 200 fokon süsd 10-12 percig, és morzsold le róla a héját. 3,5 dl tejet 2 ek mézzel forralj fel. Majd a mogyorót 5 dkg blansírozott mandulával és kevés tejjel turmixolj olyan simára, amennyire tudod. 15-15 dkg tej- és étcsokit vízgőz felett olvasssz fel és keverd a mogyorókrémhez, majd a többi tejet is, és újra turmixold az egészet át. Hűtőben kenhetővé szilárdul.

Variáció: narancshéjat bármikor adhatsz csokoládéhoz, mert fantasztikus páros. Keményebb verzió, ha csilit aprítasz/szórsz bele, de a fahéj is más hangulatot ad a krémnek.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By | 2016-10-28T18:41:51+00:00 május 1st, 2013|Categories: Kenyérrevalók|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment