Rétest mindenki tud csinálni (mármint a bolti tésztát meg tudja mindenki tölteni). Gondoltam megtrükközöm kicsit, és zsákocskákat készítek belőle, egyszemélyes vagyis inkább egyfalatos verzióban.

Legújabb kedvencem a levendula lett, amelyet igyekszem óvatosan használni, de próbálkozom különféle dolgokba csempészni. Itt jó lett!

_MG_4335

Vágj fel 2-3-4 almát (mérettől függően), és ízlésedhez illőt. Én a savanykás almákat jobban szeretem. Tedd fel párolódni. Ha szeretnéd, levendula- vagy bodzaszörppel párolhatod, cukrot, citromot ízlésednek megfelelően.

Én tettem bele cukorban eltett gyömbért (cukorszirupban a “szerecsendiónyi” darab gyömbéreket főzd 45-55 percet), apróra vágva, de csak egy ilyen darabkányit.

A muffinformákat vajazd ki, és 15×15 cm körülire vágott réteslapot tegyél bele 3-at. Majd 1-2 ek-nyi almát tegyél bele, és csípd össze a zsákocskák tetejét. Kend meg vajjal, hogy ropogósra süljön, szórd meg levendula-virággal (herbáriában, esetleg gyógyszertárban kapható), és cukorral, majd 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt süsd meg. Hamar szedd ki a formából, mert “beizzad”, és nem marad finom ropogós. Én itt elrontottam, úgyhogy Te ne tedd 😉