Ha tojáskrémet csinálok, akkor mostanában eleresztem a fantáziámat, körülnézek, hogy mi van itthon, és kísérletezek. Belerakok ezt-azt-amazt, mindenből csak egy kicsit, majd a végén megkóstolom, és óvatosan kiérződik belőle, hogy mit kellett és mit nem kellett volna beletenni. Ilyen baklövés volt például a pirospaprika. Bele nem való, viszont díszítésnek lehet rá keveset szórni.

DSCF0002[fusion_builder_container hundred_percent=

Egy “hivatalos” recept, amelyik nálunk “ketymetyütyü” néven fut. (ilyen néven süteményt találtam párat, de igazából semmi relevánsat).

A főtt tojást reszeld le (tekerős reszelő a legjobb ehhez), vagy le is darálhatod, lényeg, hogy nagyon apró legyen. Majd keverd össze tejföllel, citromlével, cukorral, sóval mustárral. Kicsit hígabb állagúnak kell lennie.

Namost. Egyik ismerősömnél láttam a tojás aprításának gyors módját. Betette a tojásszeletelőbe (tudod, amiben a “pengék” igazából vékony drótok, és 3 mm-esre szeletelik a tojást), majd 90 fokkal elforgatta, és újra felszeletelte, így már apró darabokra esett a tojás. Én így szoktam sokszor csinálni, vagy megküzdök a villás összetöréssel (ekkor óvatosan, mert a tojás tud ugrálni…). Innentől kreativitás: só, bors, vaj, vajkrém, sajtkrém, majonéz, mustár, torma, petrezselyem, tárkony, szerecsendió, kurkuma vagy curry, citrom héja és/vagy leve, fokhagyma, hagyma vagy lilahagyma, metélőhagyma… Amelyik szimpatikus kombináció.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]