Házi ételízesítő (vegeta)

A receptet most kaptam. Ha nem szeretnél állományjavítóval, guargumival, xantángumival és állati szőrrel dúsított ételízesítőt vásárolni, de nélkülözni sem tudod, akkor íme egy házi verzió:

Picture+013[fusion_builder_container hundred_percent=

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 1 kg fehérrépa
  • 1 kg tv paprika (jó húsos)
  • 1 kg paradicsom
  • 1 kg vöröshagyma
  • 2-3 nagy fej fokhagyma
  • 4 db nagyobb zeller
  • 50 dkg karalábé
  • 50 dkg karfiol
  • 50 dkg kelkáposzta
  • petrezselyem zöldje (jó sok)
  • zeller zöldje

A hozzávalókat tisztítsd, hámozd, mosd meg, majd aprítsd kicsire (robotgépben, vagy akár húsdarálóval le is darálhatod, de késsel is apríthatod, de ez sokáig fog tartani…). Egy lábasban/tálban 1 kg sóval keverd el és egy napig hagyd állni. Időnként keverd át, hogy az ízek összeérjenek. Utána steril üvegekbe töltheted. A mennyiségből látszik, hogy egy jódarabig elég lesz… A só tartósítja…[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By | 2016-10-28T18:41:52+00:00 április 21st, 2013|Categories: Receptek|0 Comments

Leave A Comment