Fűszertáblázat – Melyik fűszert mihez?

Az alábbiakban egy letölthető táblázatot kapsz, hogy melyik fűszert mihez tudod használni. A táblázat a “nagy főzőiskola” c. könyvből van, fenntartásokkal kell kezelni.

fuszertablazatFurcsa például, hogy a sót mindenhez használhatod. Desszerthez is. Aztán egyből beugrik, hogy ha lisztet használsz, ahhoz mindig használj egy csipet sót. Vagy ugyanígy igaz a csokoládénál is, amihez csilit is lehet tenni (ld. forrócsoki).

Ugyanakkor fokhagymát nem ír a hüvelyesekhez, márpedig a bablevesbe 2-3 gerezd simán elfér.

Citromfüvet miért nem használhatok salátákhoz? És miért nem jelenik meg a menta?

Szóval iránymutatásnak nem rossz, de tényleg fenntartásokkal kell kezelni, és bátran kísérletezni új ízkombinációkkal. Maximum nem sikerül… De az is tapasztalat.

Te mivel egészítenéd ki?

 

Leave A Comment