Az alábbiakban egy letölthető táblázatot kapsz, hogy melyik fűszert mihez tudod használni. A táblázat a „nagy főzőiskola” c. könyvből van, fenntartásokkal kell kezelni.
Furcsa például, hogy a sót mindenhez használhatod. Desszerthez is. Aztán egyből beugrik, hogy ha lisztet használsz, ahhoz mindig használj egy csipet sót. Vagy ugyanígy igaz a csokoládénál is, amihez csilit is lehet tenni (ld. forrócsoki).
Ugyanakkor fokhagymát nem ír a hüvelyesekhez, márpedig a bablevesbe 2-3 gerezd simán elfér.
Citromfüvet miért nem használhatok salátákhoz? És miért nem jelenik meg a menta?
Szóval iránymutatásnak nem rossz, de tényleg fenntartásokkal kell kezelni, és bátran kísérletezni új ízkombinációkkal. Maximum nem sikerül… De az is tapasztalat.
Te mivel egészítenéd ki?
Köszi a táblázatot, használni fogom! Mivel egészíteném ki? A curry nincs a rizshez pipálva, pedig a főtt rizs nagyon finom feketeborssal, curry-vel, és olajon üvegesített vöröshagymával összerottyantva. 🙂